Как да си направим най-простата градинска пейка

Работата в градината или в градината е по-удобна, докато седите. Така че просто ви трябва малка пейка. Можете да го направите от скрап материали. За производството на запояване можете да използвате облицовката върху дъски от дебелина 25 мм и ширина 150 мм. Пейката е дълга 50 cm и висока 32 cm.

Седалка може да бъде направена от две парчета дъска, дълги 45-50 см. Друга дъска с тази дължина е подходяща като странична лента. Но можете да вземете ширина 100 или 120 мм.

Най-напред закрепихме една от дъските на седалките към царя. Излагаме двете части под ъгъл една към друга и ги усукваме заедно с един винт в центъра.

Като ги завъртите по оста на винта, втората половина на седалката може да бъде прикрепена към царя. Може да се фиксира вече твърдо с два винта. Поставянето на първата дъска обратно на място ще ви даде готовото място.

За първата пейка като крака вземаме гарнитурата на дъски с ширина 150 мм и дължина 25-30 см. Естествено, дължината на краката трябва да е една и съща.

Поставяйки вече усуканата седалка празна със страната нагоре, инсталирайте краката. Закрепваме първия в центъра с един винт. Като го завъртим по оста на винта, закрепваме втория крак. Извършваме същата операция с вторите крака.

Сглобяване на пейка

След като поставят всички детайли на местата им, те трябва да бъдат усукани заедно. Краката могат да бъдат завинтени към седалката с декоративни винтове за капачка.

По принцип първото столче е готово. Не изглежда много добре, което означава, че можете да направите някои корекции. Например, заоблете ъглите на седалката. Това може да стане с мозайката или дори само с ножовка.

Правите крака на пейката също не изглеждат много привлекателни. Това означава, че те също могат да бъдат обработени малко с мозайката. Начертайте във формата и изтрийте всичко, което е ненужно.

Царгата също може да бъде не само правоъгълна, но и къдрава.

След това лечение пейката започва да се оформя.

Следващата стъпка за подобряване на външния вид може да бъде да се справите с пейката с ръчен рутер. Човек трябва само да премине през резачка и да закръгли всички краища на частите на пейката, тъй като се превръща в истински продукт.

За да избегнете трески, разпейте пейката с шкурка. Особено в краищата и в онези места, където са работили с фреза.

Има интересен метод – за мързеливите. Изгаряйте с газова горелка. Всички пристъпи просто изгарят и получаваме гладка повърхност.

Няма нищо сложно в производството

Както можете да видите, няма нищо сложно в производството на такава пейка. Можете да направите шаблони на части и, докато се натрупват парчета, да направите заготовки. Това значително ще намали времето за сглобяване на пейката в бъдеще.

Цената на такава пейка ще бъде равна на  материала. Ако направите няколко парчета наведнъж, тогава за един час е напълно възможно да направите до 4-5 броя. След това можете да изчислите – колко оценявате времето си и получавате цената на пейката. Хвърляйки се отгоре, получавате цена, на която вече можете да влезете на пазара. Готовите пейки могат да бъдат предадени за продажба на магазини, продаващи градински инструменти.

Как да си направим най-простата градинска пейка
Отбелязана с:    

Вашият коментар