Как да фиксирате ламинат на стена? Просто!

Ако решите да инсталирате ламинат на стените, тогава трябва да се запознаете с методите за неговото фиксиране. Най-простата технология за полагане на ламинат по стените е да го прикрепите към лепило. Вярно е, че такова закрепване изисква определено качество от самите стени. Те трябва да са плоски и чисти. По-добре е да покриете пукнатини, чипове и дупки с замазка. Не трябва да залепвате ламинат върху стари тапети.

В идеалния случай ще бъде, ако стената е обработена с грунд или дори изравнена със суха стена.

Бутикови инструменти WERA

Хубавото на метода за инсталиране на ламинат върху лепилото е, че той ви позволява да използвате по-евтин ламинат, който няма жлебове по периметъра. Може да се нарязва на отделни декоративни елементи и да се оформя в мозайка, играейки с цвят и размер. Фугите между отделните елементи са покрити с замазка, както при керамичните плочки.

Лепенето на ламината

Лепилото може да бъде полиуретанов уплътнител или монтажно лепило. Съставът се нанася от задната страна на ламината по целия периметър и на няколко ивици в центъра. Основното изискване за такава инсталация от ламинат ще бъде вашата точност. Частите трябва да бъдат плътно притиснати към стената и да бъдат потупвани с гумен малат. Всяко лепило, което излезе, трябва да се отстрани, преди да изсъхне.

По-добре е предварително да приложите маркировките за залепване на ламината. Много е проблематично да изравнявате залепената част. Ако ламинатът е положен хоризонтално, тогава започнете от дъното на пода, оставяйки пролука от 2 см. Когато ламелите са разположени вертикално, инсталирането им трябва да започне от горния ляв ъгъл.

Друг начин за закрепване на ламинат към стената е с обшивката. В него няма нищо сложно, но е доста трудоемко.

Избирайки този метод, помислете, може би има смисъл да изолирате стената по пътя? Между паралелните ламели забележително е включена такава изолация като например полистирол. Основното нещо, което трябва да запомните при инсталирането на струга е, че стандартната ширина на листовете от пяна е един метър. Така че, за да се избегне голямо количество отпадъци, разстоянието между летвите трябва да се вземе на 25 cm.

Ако ламинатът е поставен хоризонтално, летвите трябва да бъдат фиксирани вертикално към стената. Основното в този процес е да се наблюдават размерите между летвите и да се използва нивото на сградата. Целият външен вид на ламинираната стена зависи от качеството на монтажа на облицовката.

Най-добре е ламинатът да се закрепи към дървени блокове със скоби и шипове. Когато купувате крепежни елементи от магазин за хардуер, трябва да се уверите, че размерът на чистачката пасва на вашия ламинат. Ако всичко е наред, тогава инсталирането на ламината ще бъде бързо и ефективно.

Система за фиксиране на ламинат

Производителите на ламинат също забелязаха, че техният материал се движи от пода до стената. Следвайки поведението на купувача, ние създадохме собствена система за фиксиране на ламината към стените. Състои се от алуминиеви ленти, върху които е прикрепен ламинатът. Дъските са прикрепени към стената точно като дървени дъски. Но тяхното предимство се крие в специалните крепежни елементи за затягане на ламината. Това става по-лесно чрез облицоване на стените с ламинат, но леко увеличава цената на целия материал.

Който и метод за закопчаване да изберете, трябва да запомните едно правило. Към всеки бизнес трябва да се подхожда отговорно. Тогава работата ще бъде удоволствие и полученият резултат ще ви радва дълги години.

Как да фиксирате ламинат на стена?
Отбелязана с:

Вашият коментар