Сравнение на акумулаторни ъглошлайфи – Ryobi vs. BOSCH vs. Hitachi

На пазара вече има изключително голямо разнообразие акумулаторни ъглошлайфи. Как де се ориентираме и какъв акумулаторен ъглошлайф да изберем. Ще ви помогне нашата рецензия на един немски и два японски модела акумулаторни ъглошлайфи.

Акумулаторен ъглошлайф Ryobi One+ R18AG-0Акумулаторен ъглошлайф

Японският производител “Ryobi” е добре познат в Европа като производител на евтини, но много висококачествени електроинструменти. Евтиният модел акумулаторен ъглошлайф R18AG-0 е интересен, защото може да работи както с литиеви батерии, така и от батерии, от никел-кадмиеви клетки. Те са по-слаби от литиевите, но много по евтини.

Японските инженери са предвидили всичко за удобството и безопасността на ъглошлайфа. Корпусът е с гумиран с неплъзгащо се покритие, което е удобно да се захваща. Корпусът на скоростната кутия има не само три слота за инсталиране на предната дръжка в различни позиции, но дори има и пета. На тази пета може да поставите ъглошлайфа така, че дискът да бъде насочен нагоре. Заключването на шпиндела улеснява и ускорява подмяната на диска.

Диаметърът на използвания диск е ограничен до 115 мм. За лек и компактен акумулаторен ъглошлайф това е предимство. Потребителят получава истинско японско качество на много добра цена.

Акумулаторен ъглошлайф Bosch GWS 12V-76акумулаторен ъглошлайф - бош

Техниката на немската компания Bosch e добре позната. Инструментът на тази марка е предназначен за домашна употреба. Не е толкова мощен и издръжлив, колкото големите модели но е много по–евтин и компактен.

Сред евтините професионални акумулаторни ъглошлайфи на Bosch, които са широко разпространени, можем да отбележим модела GWS 12V-76. Характеризира се с висока скорост на въртене на шпиндела до 20 хиляди оборота в минута. Това дава възможност за работа с дискове с малък диаметър.

Тежи по-малко от килограм. Дизайнът на дръжката е удобен, тялото е покрито с материал, който не се плъзга.

Този модел е сглобяван в европейски фабрики. Ако потребителят се съмнява в качеството на китайските продукти, тогава изборът на евтин европейски инструмент с немски произход ще бъде напълно оправдан. Този модел акумулаторен ъглошлайф ще намерите днес лесно на пазара.

Избени от японските акумулаторни ъглошлайфи – Hitachi G14DSL

Японският модел Hitachi G14DSl принадлежи към средния клас акумулаторни ъглошлайфи. Има много от функциите на професионалните модели акумулаторни ъглошлайфи, но по-опростен дизайн.

14-волтовата литиева батерия е с капацитет 3 ампер часа, което гарантира дългосрочна работа. Японският акумулаторен ъглошлайф е оборудван със зарядно устройство, което зарежда батерията за по- малко от час. Втори акумулатор е включен в цената.

Самият инструмент е много компактен и удобен. Удълженото тяло е покрито с материал, който да предотврати плъзгане и напълно скрива батерията. Освен това дължината на тялото е под 30 сантиметра. Заключването на шпиндела улеснява подмяната на диска.

Инструментът се закрепва към шпиндела с оформена фланцова гайка. Това не е много удобно, но не е твърде съществен проблем, когато се използва за домашна употреба. За много разумна сума получавате удобен акумулаторен ъглошлайф от доказал се японски производител.

Сравнение на акумулаторни ъглошлайфи

Вашият коментар