Сравнение на акумулаторни ъглошлайфи

Представяме ви още едно сравнение на високи класове акумулаторни ъглошлайфи. Сравняваме акумулаторни ъглошлайфи MAKITA, BOSCH, AEG, METABO и DEWALT. Изберете най-добрия акумулаторен ъглошлайф.

Акумулаторен ъглошлайф Makita DGA504Z

Марката Makita се смята за символ. Японската корпорация произвежда както тежки и много надеждни електрически машини за строителни дейности, така и по-евтини за по-лека домакинска употреба. Акумулаторен ъглошлайф DGA504Z е един от най-опростените и най-евтини акумулаторни ъглошлайфи от този производител. Тежи 2,5 кг, което се дължи на здравата метална конструкция на корпуса, мощния двигател и батерията с голям капацитет. Формата и размерите правят работата с него удоволствие.

1000 модела книпекс

Електрониката следи натоварването на двигателя и ако има опасност автоматично се изключва. Заключването на шпиндела прави промените на инструмента лесни и бързи. Бутонът за старт има фиксатор, което улеснява дългосрочната работа. За безопасна работа стартовият бутон има заключване, което предотвратява евентуално случайно пускане.

Достъпната цена привлича потребители, които искат да получат качествен инструмент с истинско японско качество. Те избират японски акумулаторни ъглошлайфи.

Акумулаторен ъглошлайф Bosch GWS 18-125 V-Li

Това е модел от професионалната линия на немския производител Bosch. Скоростта на шпиндела GWS 18-125 не надвишава 10 хиляди оборота в минута. Но за дискове с диаметър 125 мм, не е необходима висока скорост.

18-волтовата акумулаторна батерия е съвместима с други видове ръчни електроинструменти на Bosch от серията „сини“. Това позволява да се използва един комплект батерии и едно зарядно не само с акумулаторен ъглошлайф, но и с бормашина, винтоверт или прободен трион.

Електроника защитава двигателя и батерията в случай на претоварване и прегряване. Батериите на този модел акумулаторен ъглошлайф се загряват доста бързо по време на работа. Това не пречи на работата, но е по-добре да имате резервен комплект батерии.

Дисковете са прикрепени с оформена фланшова шайба. Капакът може да се сваля само с гаечен ключ, като в редуктора няма антивибрационна вложка.

Тези характеристики правят този акумулаторен ъглошлайф по-евтин. Разбира се много потребители предпочитат немските акумулаторни ъглошлайфи.

Акумулаторен ъглошлайф AEG BEWS 18-125X Li

Къс акумулаторен ъглошлайф с тежка, но компактна батерия, която е прикрепена към устройството под остър ъгъл, което е много удобно при работа в тесни пространства.Акумулаторни ъглошлайфи

Голямата дръжка има антивибрационна подложка. Защитният капак се маха лесно, без да се използват допълнителни инструменти. Всяка батерия е снабдена с индикатори за заряда на батерията. Предната дръжка може да бъде преместена в три различни позиции, което е много удобно. Ключът за стартиране е с възможност за заключване, което улеснява дългосрочната работа с машината.

Електрониката следи претоварването на мотора на акумулаторния ъглошлайф и в случай на заклинване го изключва. Моторът има ниска мощност, така че защитата може да се задейства и при рязане на вискозни материали. Но индикаторът за претоварване позволява на техниката да забележи опасността навреме и да намали натиска върху инструмента. Освен това, малкият мотор дава на шпиндела много високи обороти, което позволява ефективното използването на дискове с малък диаметър.

Металната констукция на скоростната кутия гарантира дълготрайността на конструкцията и позволява дългосрочна работа. Ако е необходимо, шпинделът може да се заключи с бутон, което улеснява промените на инструмента. Акумулаторния ъглошлайф на немския производител е много компактен, удобен и напълно оправдава цената си.

Акумулаторен ъглошлайф Makita DGA504 RME

Този модел принадлежи към групата на професионалните инструменти. Бързото зарядно устройство може напълно да зареди батериите в рамките на половин час. Моторът без четки осигурява висока надеждност и производителност. Устройството за защита от претоварване и индикаторът за зареждане на батерията опростяват контрола.

Въпреки характеристиките си акумулаторния ъглошлайф DGA504 RME е много по-евтин от подобни акумулаторни ъглошлайфи машини от други производители. Цената е намалена защото са използвани най-простите връзки за закрепване на предната дръжка и корпуса. Гайката за закрепване на диска също е опростена. Няма спирачка, което ви кара да изчакате въртящият се диск да спре сам.

Батериите, включени в комплекта, имат малък капацитет. Индикаторът за зареждане е разположен върху тялото на шлайфа и показва оставащото време за зареждане само когато натиснете бутона за стартиране.

От друга страна, автоматичната защита предотвратява натоварването на инструмента и спира мотора, ако дискът се забие в материала. Каналите за въздушно охлаждане са с филтри, които се подменят лесно. Дори при загряване на батериите, устройството продължава работа.

Моделът не е най-евтиният, но лекотата на работа и надеждността го правят привлекателен избор.

Акумулаторен ъглошлайф DeWALT DCG 412 M2

Американският концерн DeWALT ( кръстен на основателя на компанията) произвежда не само инструменти, но и оборудване и работно облекло. Фабриките са разположени на всички континенти, което осигурява разумна цена и високо ниво на обслужване.

Акумулаторния ъглошлайф DCG 412 M2 се отличава със специална форма на дръжката със защита отпред. В комбинация със здрав защитен капак, това гарантира комфорт и безопасност при изпълнение на трудни задачи.

Шпинделът на шлифовъчната машина има гумена шайба в конструкцията, което намалява вибрациите на инструмента. Но фланецът има класическо закрепване на гаечен ключ. Стартовият бутон няма фиксация по време на работа трябва да се държи. Това е направено от съображения за сигурност.

За да се осигури безопасна работа, стартът е заключен. Бутонът за стартиране може да бъде натиснат само когато защитният бутон е встрани. Това е стандартна характеристика на американските електроинструменти. Три светодиода на корпуса на батерията показват приблизително ниво на зареждане. Защитен механизъм се задейства при най-малкото претоварване и заплаха от засядане на инструмента.

Акумулаторният ъглошлайф е много надежден и безопасен. Високата цена се компенсира от силата на инструмента, високата производителност и лекотата на използване.

Акумулаторен ъглошлайф Metabo WB 18 LTX BL 125 Quick

Немската компания Metabo е специализирана в производството на изключително надеждни инструменти за професионалисти. Официално компанията днес принадлежи на японския концерн Hitachi,но производството все още е в Германия.

Акумулаторният ъглошлайф WB 18 LTX BL 125 е оборудван с усъвършенствана литиева батерия, направена по LiHD технология. Тези батерии са с много висока мощност, имат вградена защита от претоварване, управление на отоплението и ниво на зареждане.

Специалният дизайн на батериите и използването на безчетков мотор прави възможно проектирането на много мощен и надежден инструмент с разумни размери и тегло.

Дизайнът на инструмента е много добре обмислен. Охлаждащите канали са оборудвани с въздушни филтри, които се почистват и подменят лесно, без да се разглобява напълно ъглошлайфа. Елементът за закрепяне на батерията може да се завърти спрямо корпуса под ъгъл 270 градуса. Самите батерии имат напрежение от 18 волта и са напълно съвместими с други професионални електроинструменти Metabo.

Предната дръжка има антивибрационна подложка. Спирачката на шпиндела позволява на диска да спре в рамките на няколко секунди. Дисковете лесно се сменят без специални инструменти. Защитният капак също е фиксиран с удобен ключ и може лесно да се завърти в удобно положение.

Бутонът за стартиране е фиксиран в позиция за включване, осигурява ви плавен старт на двигателя и ви позволява да регулирате скоростта на шпиндела по време на работа.

Това е скъп инструмент, но неговото удобство, мощност и надеждност напълно оправдават инвестицията. Предназначен е за почитателите на американските инструменти и конкретно американските акумулаторни ъглошлайфи.

5 супер акумулаторни ъглошлайфи

Вашият коментар