Тенденции в Instagram през 2021 г. – или как мрежата да работи в наша полза

Социалната мрежа Instagram е много динамична платформа, която се променя по малко всеки месец. Добавят се нови функции и потребителите имат все повече възможности да ангажират своите последователи и фенове. Въпреки че всичко се забави или спря през първата половина на 2020 г. под влиянието на коронавирусни събития, Instagram и неговите тенденции не го направиха. Вижте последните новини и тенденции в Instagram. Вдъхновете се от това, което още можете да опитате да направите своя профил в Instagram малко по-интересен.

Постове в отговор на актуалната ситуация

Instagram е социална мрежа, която е силно повлияна от случващото се (insta = актуално). През 2019 г. това беше например #MeToo или #TimesUp, от началото на 2020 г. това бяха австралийските пожари и по-късно разбира се Covid-19. Като цяло обаче можем да кажем, че 2020 г. е в Instagram в дух на сплотеност, подкрепа на общността, стремеж към позитивно отношение и представяне на това, в което всички вярват.

1000 модела книпекс

IGTV

Не е тайна, че видеото е един от най-добрите начини за ангажиране в социалните медии. А какво ще кажете за поредица от видеоклипове! Ако споделяте съдържание редовно чрез IGTV, ще достигнете до повече хора и ще спечелите повече последователи. Фокусирайте се върху интересно съдържание, ангажиращо въведение и започнете сега.

Memes

Собствените „мемове“ са истински хит в Instagram през 2020 г. Трябва да сте креативни и да имате хора около себе си, с които сте на една и съща вълна. Съдържанието, което създавате, трябва да е съобразено с общността, която искате да ангажирате.

Автентичността в Instagram

Няма значение дали споделяте своите преживявания при пътуване, любими храни, облекла или цитати с други. Най-важното е да са твои и истински. Ако се преструвате, другите ще го усетят. Не е важно да си перфектен, но честен. Освен това никой не е като теб и следователно никой друг не може да представи това, което правиш на другите. Възползвайте се от това.

Колажи

Не е нужно да сте художник или творец, който продава творбите си онлайн, за да създадете хубав колаж. Просто научете какви инструменти и приложения да използвате. Вижте най-добрите приложения в Instagram.

Можете да бъдете вдъхновени например от профила Labyrinthofcollages. Комбинирането на изображения и разбиването на границите на типичните публикации е една от най-популярните актуални тенденции в instagram.

Решетка

Ако не знаете какво е Puzzle Grid, погледнете профила на JuniperOats и веднага ще разберете за какво става въпрос. Същността на създаването на такава мрежа е да добавите друго измерение към профила, така че по същество да е компактно изображение. Puzzle Grid изисква креативност и изтънченост, но резултатът си заслужава.

Бъдещето на Instagram и други мрежи

Instagram, заедно с Facebook, е най-популярната социална мрежа в Европа. Много инфлуенсъри вече са намерили начин да печелят пари в Instagram. Независимо дали имате личен или фирмен профил в Instagram, не забравяйте, че трябва да спечелите контакти с фенове и потенциални клиенти по други начини, освен „follow“.

В допълнение към Instagram и Facebook, социалната мрежа Twitter, LinkedIn, а в някои случаи и Pinterest също е полезна за бизнеса. Интересен старт има социалната мрежа TikTok..

Ако изграждате бизнес, не разчитайте само на социалните мрежи. Никога не знаем кога даден алгоритъм ще приключи или ще се промени в наша вреда. Създайте уебсайт и започнете да работите с бюлетини и стаии. Контактът по имейл с вашите фенове е друг канал, чрез който можете да поддържате връзка с тях.

Тенденции в Instagram през 2021 г
Отбелязана с:

Вашият коментар