Как да печелите пари – 5 неща, които никой няма да ви каже

Помните ли първата заплата, която някога сте получавали? Ако от известно време сте в света на работата и печелите пари, може би си мислите, че не можете да научите нищо ново. Истината обаче е, че има някои установени твърдения за работата и парите, които не са верни – поне ако не им придавате прекалено голяма тежест. Как да печелите пари лесно?

Вие определете колко пари ще изкарвате

Това е важно. Дори първата ви заплата трябва да бъде определена от вас, а не от някои друг, знайте цената си. Проучване, проведено в САЩ, разкрива, че само 38% от наскоро дипломиралите се са се договорили за заплатата с работодателите си, след като са получили предложението за работа. От друга страна, три четвърти от работодателите заявяват, че са готови да увеличат първоначалната заплата на новите кандидати по време на интервюто за работа с до пет или дори десет процента.

Също така е важно да вземете предвид контекста, в който договаряте заплатата. Някои работодатели имат по-висок бюджет, други по-нисък. Ако работите за стабилна международна компания, вероятно ще получите по-висока оферта и повече пари, отколкото в случай на малка компания.

Договарянето на първоначалното увеличение на заплатата не се свежда само до печелене на повече пари в даден момент. Става дума и за осигуряване на растеж и развитие в бъдеще. При работата можете да придобиете знания и опит, които могат да ви бъдат полезни в бъдещия ви бизнес.

Не трябва да чакате увеличението на заплата да стане от самосебе си

Ако искате по-висока заплата, не чакайте месеци, докато можете да поискате повече по „подходящ начин“. Вместо това, работете върху себе си сега. Запишете колко работа вършите, колко подобрявате ефективността на вашата компания и използвайте тази информация, за да поискате съответно увеличение на заплатата. Не се страхувайте от отхвърляне на вашето искане. Ако не се получи, ще бъдете на ниво точно като сте в момента. Но когато това се получи, ще ви е по-добре. Струва си да опитате.

Можете да смените работата за по-добре платена

Списание Forbes заяви, че служителите, които остават в една и съща компания повече от две години, печелят 50% по-малко през живота си, отколкото хората, които сменят работодателя си. Прескачането от работа на работа може да е било нежелана стъпка в миналото, но днес това е добър начин да получите по-висока заплата. Ако нямате предварително определена заплата при новия си работодател, можете да поискате по-висока сума, дори два пъти повече, отколкото сте спечелили преди.

Вашите качества и умения не зависят от това колко пари ви плащат

Някои хора казват, че трябва да знаете собствената си стойност, но тази връзка между осъзнаването на собствената ви стойност и размера на заплащането е донякъде проблематична. Прави впечатление, че вашата заплата определя дали струвате нещо или не, дали сте ценен член на фирмата. Ниската заплата може да доведе до на ниско самочувствие, ако не печелите толкова, колкото бихте си представяли. Вместо това се опитайте да се съсредоточите върху стойността на вашата работа.

Вашите възможности за печелене на пари са неограничени

Ако смятате, че сте ограничени от вашето ниво на образование, пол, опит или бюджет на работодателя ..това ви ограничава колко пари можете да спечелите Помислете отново. Разбира се, тези фактори са важни, но те не са единствените и изобщо не са решаващи.

Способността да приемате нови възможности и да печелите повече пари в крайна сметка трябва да идва от вас. Ако можете да създадете стойност и търсене за вашите специфични умения, рано или късно ще последват и пари. Независимо от вашата възраст, предишен трудов опит, титла или репутация на работодателя.

Можете също така да печелите пари, различни от традиционната работа. Тук можете да намерите много идеи за неограничени доходи под формата на пасивни доходи. Можете да повишите стандарта си на живот, например, като инвестирате или наемете предмети, недвижими имоти или вашата кола. Можете също така да печелите пари, като рекламирате на вашия уебсайт, като стартирате работещ бизнес

Как да печелите пари – 5 неща, които никой няма да ви каже

Вашият коментар